LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
Tisztelt Lakosság!
Az Ercsi elágazás – Pusztaszabolcs vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, az E-P Konzorcium (Mészáros és Mészáros Kft. és Vasútépítők Kft.) kivitelezésében valósul meg.
A fejlesztés részeként 12,20 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya 160 km/h engedélyezett pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. Iváncsa megállóhelyen és Pusztaszabolcs állomáson 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül.
Vállalkozó május havi kivitelezési tevékenységei:
Iváncsa állomás:
Az állomás jobb oldalának átépítése megkezdődik, ennek keretében földmunkákat, vágányépítést, peronépítést, felsővezeték és műtárgyépítési munkákat végez a Vállalkozó.
Pusztaszabolcs állomás:
Az állomás bal – Stadler telep felőli - oldalának átépítése történik, ennek keretében földmunkákat, vágányépítést és felsővezeték építési munkákat végez a Vállalkozó.
Közúti forgalomkorlátozások:
A nagytömegű földmunka és az anyagbeszállítások megnövekedett tehergépjármű forgalmat eredményeznek a 6-os főúton és a Sport utcában.
Vasúti közlekedés:
Tervezetten 2019.04.01 – 2019.06.07 között az átépítés ütemezése végett módosított menetrend lép életbe.
Kivitelezéssel kapcsolatos észrevételeket a kivitelező E-P Konzorcium által működtetett panaszv040@gmail.com e-mail címre, illetve a +36 20 231 35 42-es telefonszámra várjuk!