Ercsi elágazás-Pusztaszabolcs vonalszakasz korszerűsítése szeptemberi tájékoztató

Az Ercsi elágazás - Pusztaszabolcs vasútvonal fejlesztési projekt keretein belül 2018-ban a nyíltvonali szakaszok (Ercsi elágazás - Iváncsa és Iváncsa - Pusztaszabolcs között) átépítése, valamint Iváncsa állomáson előkészítési munkálatok végzése történik meg.

Pusztaszabolcs állomás átépítése a projekt ütemezése szerint várhatóan 2019-ben kezdődik meg, melynek kapcsán a vágányzári program az Üzemeltető MÁV Zrt.-vel egyeztetés alatt áll.

Ezen egyeztetések jelenlegi állása alapján a Kastély utca - Adonyi út közúti-vasúti szintbeni átjáró lezárására első alkalommal előreláthatóan 2019 második felében kerül sor, egyelőre azonban pontos időpontot nem tudunk megadni erre vonatkozóan.

Ezen időszak alatt műszaki és forgalmi szempontból is a gyalogos és kerékpáros közlekedést ideiglenes megoldásokkal helyben biztosítani tudjuk, a gépjárműforgalom esetén azonban a forgalom elterelése válik szükségessé, melynek megvalósításáról szintén további egyeztetések szükségesek.

Tájékoztatjuk továbbá arról, hogy a projekt lebonyolításához kapcsolódó aktuális havi kivitelezési tevékenységekről, közúti forgalomkorlátorzásokról, valamint a vasúti közlekedésben jelentkező változásokról minden hónapban egy tájékoztatót kívánunk küldeni az érintett Önkormányzatok részére, mely alapján a lakosság a szükséges információkhoz juthat.

Kovács Gábor projektvezető helyettes V-Híd Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Cím:    1138  Budapest, Karikás Frigyes utca 20. Fax:     +36 (1) 700 2690 Mobil:  +36 (20) 427 4330